fbpx

Renovació de la web del Col·legi d’Aparelladors de Mallorca COAATMCA

Desenvolupar aquest projecte de renovació de la web del Col·legi d'Aparelladors ha estat un repte molt il·lusionant.

La web del COAATMCA era una web amb una gran quantitat de contingut. I també comptava amb moltes funcionalitats diferents: cita prèvia, tenda online, agenda, blog de notícies, etc.

La primera actuació va ser reorganitzar els continguts per tal que la seva estructura fos més senzilla per a l’usuari/ària; i optimitzada, evitant pàgines de pas per trobar els diferents continguts. També es va simplificar la forma de presentar la documentació, així com també l’organigrama de la Junta de Govern. Al final, hem obtingut una web amb menys pàgines i totalment optimitzada.

Els menús expandits

L’altre punt destacable són els menús. Són menús ampliats on s’inclou informació de servei bàsica. D’aquesta forma, l’usuari/ària té accés a dades fonamentals sense haver de fer un sol clic.

Per exemple, al menú de contacte, s’inclouen les dades de contacte i les adreces de les tres seus del Col·legi a Mallorca, sense haver d’anar a la pàgina de contacte.

Un altre element destacat dels menús és el contingut dinàmic. Hem inclòs un apartat per mostrar les notícies més destacades, o notificacions importants per als i a les usuaris/àries. Com per exemple, un canvi en l’horari d’atenció al públic, o l’obertura d’una convocatòria per sol·licitar un servei.

El contingut dinàmic és la clau

El contingut dinàmic és l’altra part fonamental de la web. De fet, el departament de Comunicació és molt actiu quant a publicar l’actualitat del Col·legi. A més, també es compta amb una agenda on publicar els esdeveniments que organitza el Col·legi, així com d’altres esdeveniments promoguts per entitats afins o relacionades amb la professió.

A la tenda online, també s’han reorganitzat els productes, fent ús dels productes variables. També s’han creat Custom Post Types perquè els descomptes dirigits al col·lectiu siguin més fàcils de gestionar.

Maqueta web asimètrica

La maquetació de la web ha estat complexa, perquè havíem d’aconseguir un criteri unificat per a les pàgines interiors, però diferenciant segons el tipus de contingut. S’han creat dos estils de pàgina. Un s’ha aplicat a les pàgines de contingut estàtic, com per exemple les de serveis. I un altre, per a les pàgines de contingut dinàmic, com el blog o l’agenda.

A les dues maquetes de pàgina s’ha jugat amb algunes superposicions. És el cas de blocs de color sobre imatges i de la combinació d’estructures amb columnes variades. D’aquesta manera, s’augmenta el dinamisme i no es cansa l’ull amb una estructura molt monòtona. També hi ha un joc amb les mides tipogràfiques, jugant amb els titulars per oferir unes pàgines més atractives visualment.

El color també ens ha ajudat a fer més atractiva la maqueta. Perquè tot i que a totes les pàgines predomina el blanc, els tocs del color corporatiu, el grana, són realment significatius per delimitar seccions o destacar alguns textos.

L’altre aspecte cabdal, i que ha estat més complex, ha estat aconseguir que la web fos responsiva a qualsevol dispositiu, ja que hi havia un gran volum de contingut a comprovar i ajustar.

Per acabar…

En resum, estam molt satisfets del resultat i de tot el procés. Perquè tot i ser llarg, ha estat molt enriquidor, gràcies a les aportacions del client.

Un plaer poder col·laborar a aquest projecte!

Podeu visitar-la aquí

Client

COAAT Mallorca

sector

Col·legis Professionals

Comparteix aquest projecte

altres projectes que te poden interessar...

Al dia del KIT DIGITAL

Apunta't a la nostra llista de correu, no perdis l'oportunitat